Про мене

  1. Я – Штільгойз Олександр Леонідович. Народився 20.09.2004 в історичному місті Житомирі, тому ще змалечку цікавлюся творчістю, культурою та історією.
    Свій творчий шлях розпочав, коли мені було 11. Тоді була видана моя книга для дітей «У всіх нас є свої бажання та мрії». Вона була визнана соціально-значущою літературою. Саме ця праця стала першим кроком у світі письма та мистецтва, адже окрім творів, я також створив малюнки до поезії та прози, які увійшли до цієї збірки.

    Я завжди намагався знайти для себе нові інтереси, тому поринув у вивчення історії. Вирішив об’єднати письмо та історію у проєкті, присвяченому тому, як можна зробити історію України цікавою для вивчення для молоді та підлітків. Я «одягнув» козаків в образи супер героїв, яких обожнювали підлітки та молодь. У вивченні історії, мене зацікавила творчість українських письменників-класиків, яка формувала та змінювала світогляд.

    Я створив книгу віршів-вражень до поезій Тараса Шевченка, яку презентував на конкурсі соціальних ідей від Українського Католицького Університету. Я також презентував її на конкурсі творців європейської спадщини у Страсбурзі, де став амбасадором творців спадщини в Україні. Книга стала багатогранною частиною  проєкту «Поезія – місток між століттями», який розповідав про відображення та прояви спадщини у Запорізькій Січі та козаках, які надали історії та культурі України дивовижного розквіту та забарвлення. Наразі я працюю над творчими проєктами-дослідженнями щодо культурної репрезентації України та дослідження її впливу на формування спадщини в Європейських країнах.
    Тож моє життя є творчим відкриттям, що захопило мене та надалі продовжує дивувати й відкривати у мені нові погляди, враження та ідеї, завдяки яким я зможу змінити світ на краще.
Scroll to Top