Мої літературні роботи

НАВЗАВОДИ З УСПІХОМ

Товариський обрій мріяв, мов молодик, закинувши чуба якнайдалі на високому чолі.

Берег шумів, цвохкав, сюрчав, бринів, втаївши на когось образу.

Дзенькала пташка: тват , тват, тват, тват, тват! Провокуючи поривання до рідного, але відврваного живцем Чогось.

*** Людина мчить навзаводи з успіхом, божеволіючи від бажання ним заволодіти. Де ж той успіх? Піднести руки до неба й збирати в них мізерні жалі, чи до самої смерті розмовляти зі схожим, дуже собі подібним, віднаджуючи кінець?

Чи бути на самоті, знаючи, що десь поблизу є ті, кого ти можеш окликнути.

Чуєш, прошу, грими тарілками, щоб у всякому разі я довідалася - за стіною хтось є.

 Успіх - допускати ту тезу: ти можеш встигнути не все, але все одно намагаєшся багато встигнути.

Коли людина поспішає -вона не буде розбризкуватися на ті справи, які не сприймає її душа. Тобто, стане робити те, що давно хотіла, однак відтермінувала. І така корисна діяльність займатиме сотню часток часу, не лишаючи прозорів для марнотратства.

Успішність людини можна розгледіти по тому, якою мірою їй належить власне життя.

Якщо вона тільки просиджує крісло в білій діловій будівлі, друкуючи ділові папери і запиваючи діловим настоєм зерен, який помилково вважають там кавою, або викладає з року в рік, не прагнучи цього від самого початку, навіть за значну плату, яку можна відкласти, адже скільки не витратить, цю особистість важко назвати успішною.

Успіх закладений в тому, щоб ти любив те, чим займаєшся і займався тим, що ти любиш. Тобто, спілкувався з тим, з ким дійсно почуваєшся щасливим, споживав їжу відповідно до своїх вподобань, міркував над царинами своєї благодаті.

Чудово, якщо в твоїх ціннісних спрямуваннях абстрактні поняття переважають над майном. Це свідчить про усталення тебе як готової, соціяльнозрілої персони, відтак, ти матимеш сили знести кожен камінь на гору свого умиротворення та ще й подякувати, кланяючись народним чеснотам, якими той народ наділив при появі на теренах України не востаннє...

#затишок_у_серці

Scroll to Top